Συμβουλές

Βάμματα & Μείγματα Βαμμάτων: Γιατί να τα προτιμήσετε;

Τα βάμματα προέρχονται από βότανα εκχυλισμένα σε αλκοόλη. Τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται στην αλκοόλη και δημιουργείται το βάμμα όπου διατηρεί όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου.

Είναι γνωστά από την αρχαιότητα ως «αλεξητήρια» δηλαδή εκχυλίσματα ή βάμματα και ο Διονύσιος Πύρρος τα αναφέρει στην «Φαρμακοποιία» του που εκδόθηκε το 1831 ως το ιατρικό βοηθητικό αποτρεπτικό των ανθρωπίνων παθών. Ενώνοντας διάφορες ύλες (βότανα κλπ.) θεραπευτικές για τα ανθρώπινα  πάθη, με πνεύμα του οίνου (τσίπουρο) και αφού μείνει το μίγμα για ορισμένες μέρες να στραγγισθεί και να χρησιμοποιηθεί παράγεται το «Αλεξητήριον».

Τα μείγματα βαμμάτων που προτείνουμε είναι γενικής χρήσης και περιλαμβάνουν συνδυασμούς φαρμακευτικών φυτών ώστε να είναι αποτελεσματικά σε πολλές περιπτώσεις και προκύπτουν ύστερα από εξειδικευμένη γνώση και μελέτη στη Βοτανοθεραπεία.

 Προσοχή στη συγχορήγηση βοτάνων με φάρμακα και ειδικά για τον ίδιο σκοπό. Για χρόνιες παθήσεις καθώς και χρήση από παιδιά, εγκύους και θηλάζουσες είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού.

Ανάλογα με το περιστατικό και το ιστορικό κάθε ατόμου μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε κάποιο συστατικό, να αυξήσουμε ή να μειώσουμε τη δοσολογία του.

Ποια τα πλεονεκτήματα των βαμμάτων;

Το πλεονέκτημα της επεξεργασίας αυτής είναι ότι στην αλκοόλη διαλύονται τα λιπαρά και τα ρητινώδη συστατικά του φυτού γεγονός που δεν επιτυγχάνεται με τον βρασμό. Επίσης, ένα  ακόμα στοιχείο που κάνει τα βάμματα ισχυρότερα είναι ότι ο βρασμός σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να καταστρέψει κάποιες από τις  δραστικές ουσίες των βοτάνων.

Υπερτερούν επίσης των βοτανικών σκευασμάτων σε μορφή χαπιού, γιατί δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτημα, επικοινωνήστε μαζί μας.