Συμβουλές

Βότανα & Μείγματα Βοτάνων: Πώς να χρησιμοποιούνται σωστά;

Τα βότανα προέρχονται από φυτά και δέντρα. Κάποια φυτά χρησιμοποιούνται ολόκληρα και άλλα μόνο ορισμένα μέρη τους όπως ρίζες, φύλλα, άνθη, φλοιός ή καρποί. Τα βότανα δρουν είτε τροφοδοτώντας τον οργανισμό με χρήσιμα και απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του συστατικά, είτε διεγείροντας διάφορα όργανα ή συστήματα ώστε να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα.

Χρησιμοποιούνται σαν φάρμακα πρώτης ανάγκης για την θεραπεία και την πρόληψη ασθενειών, είναι ακίνδυνα, χωρίς τοξικές παρενέργειες και αποτελεσματικά. Μια ωραία ιδέα είναι να έχουμε στο σπίτι ένα φαρμακείο της φύσης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κάθε οικογένειας. Το μόνο που είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε είναι οι θεραπευτικές τους ιδιότητες και η σωστή ημερήσια δόση που πρέπει να λαμβάνουμε.

Τα βοτανικά μείγματα, και τα θεραπευτικά τους αποτελέσματα, είναι γνωστά από αρχαιοτάτων χρόνων και προσφέρουν πολύτιμη και αποτελεσματική βοήθεια στην πρόληψη και την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας του ανθρώπινου οργανισμού.

Το Βοτανοπωλείο δημιούργησε μείγματα βοτάνων πού συνδυάζουν θεραπευτικές ιδιότητες και σκοπό έχουν να ανακουφίσουν τον ασθενή από ενοχλητικά συμπτώματα χωρίς να παρέμβουν στην βασική ιατρική αγωγή. Τα βοτανικά μείγματα που προτείνουμε προκύπτουν μετά από μελέτη και σπουδές στη Βοτανοθεραπεία καθώς και την συνεχή ενημέρωση για τις νεώτερες εξελίξεις σχετικά με το αντικείμενο.

Προσοχή στη συγχορήγηση βοτάνων με φάρμακα και ειδικά για τον ίδιο σκοπό. Για χρόνιες παθήσεις καθώς και χρήση από παιδιά, εγκύους και θηλάζουσες είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού.

Τρόποι παρασκευής:

  • Έγχυμα από τα μαλακά μέρη του φυτού: Φύλλα & Άνθη

Ρίχνετε 1 κουταλάκι του γλυκού βότανο σε βραστό νερό και το αφήνετε σκεπασμένο για 10 – 15 λεπτά. Σουρώνετε και πίνετε ανάλογα με τις οδηγίες.

  • Αφέψημα από τα σκληρά μέρη του φυτού: Ρίζες, Φλοιός κ.α.

Βράζετε 1 κουταλάκι του γλυκού βότανο μαζί με το νερό για 1 με 2 λεπτά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά το αφήνετε σκεπασμένο ακόμα για 10 – 15 λεπτά. Σουρώνετε και πίνετε ανάλογα με τις οδηγίες.